Украинските сили, които потопиха руски военен кораб с

...
     Украинските сили, които потопиха руски военен кораб с
Коментари Харесай

САЩ са обучавали украинските ракетчици, които потопиха руски военен кораб: Високопоставен US военен

     Украинските сили, които потопиха съветски боен транспортен съд с ракети Harpoon през юни, са били подготвени от Съединени американски щати, съобщи основният покупател на оръжия на Пентагона, оповестява Defenseone.

  Този основен подробност от удара и някои други бяха разкрити в сряда от Бил Лаплант, заместник-министър на защитата по придобиването и поддържането, по време на конферентен панел, проведен от Defense News наоколо до Пентагона.

Лаплант съобщи, че Съединени американски щати " са довели украинците да се образоват на [Harpoon] през уикенда на Деня на паметта, в нашата страна, през уикенда на Деня на паметта "

Говорител на Лаплант съобщи, че заместник-министърът не е имал поради, че украинците са минали образование в Съединени американски щати. Вместо това, споделя тя, той е имал поради, че уикендът, в който украинците са минали образование, в Съединени американски щати се назовава Ден на паметта.

" Свалихме ги от кораба, натоварихме ги на някакви бордови камиони, поставихме Harpoon, модулите на бордовия камион, а по-късно на различен бордови камион - източника на сила, свързахме кабел сред тях, разбрахме, че може да се изнасят, заведохме украинците да се образоват на тях през уикенда на Деня на паметта, в нашата страна, през уикенда на Деня на паметта, и на идната седмица два съветски кораба бяха потопени с тези Harpoon ", сподели той.

Съединени американски щати са били част от съдружен екип, който е провел образованието, съобщи по-късно представител на американската защита. Служителят споделя, че " продавач " е обучавал украинците.

Използваните при удара противокорабни ракети Harpoon, създадени от Boeing, са били предоставени на украинците от съдружник на Съединени американски щати, който Лаплант не разкрива. Ракетите бяха извадени от кораба на съдружника и по-късно инсталирани на задната част на камион.

Втори камион с плосък ръб служи като " източник на сила ", споделя той. " В момента се случват невероятни нововъведения и ние просто не приказваме задоволително за тях. "

В средата на юни Украйна съобщи, че е разположила Harpoon, предоставени от Дания. Няколко дни по-късно се появиха известия, че украинските военни са потопили съветския транспортен съд за доставяне на военноморските сили " Спасател Василий Бех ". Седмица по-късно Пентагонът заяви, че Украйна е потопила този транспортен съд с Harpoon.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР